waterverf waterverf

Komkommertijd? Het bloeit, wast en rijpt!

Het komkommerseizoen was voorheen altijd in de zomer – voor de kwekers een drukke tijd, maar in veel andere vakgebieden was het dan juist rustig. Omdat de seizoenen samenvielen, werd komkommertijd steeds vaker geassocieerd met het gebrek aan nieuws en activiteiten.

Het woord wordt tegenwoordig vooral gebruikt in de media, die er gek genoeg ook nog inhoud aan geven door berichten te brengen die buiten de komkommertijd geen nieuwswaarde zouden hebben.

Bloeiende komkommerplant

Lekker rustig

Zelf heb ik de zomer nog nooit als komkommertijd ervaren. Het was tijdens mijn IT loopbaan voor mij juist een periode waarin ik -door afwezigheid van vele collega’s en dus afleiding- rustig maar gestaag kon doorwerken aan de vele projecten en events die in het najaar weer uitgerold werden en plaatsvonden. Het was ook een prima periode om alvast na te denken over de plannen voor het nieuwe FY (fiscale jaar) EN ’s avonds eens rustig mijmerend met een glaasje wijn op een terrasje te zitten.

Een relatief ontspannen periode dus.

Op koers en toch onrustig

Dat is nu wel anders. Als kersverse fulltime ondernemer met veel meer verantwoordelijkheden dan in de periode die ik net beschreef, merk ik dat mij -ondanks dat ik volledig op koers van mijn financiële plan lig- een gevoel van onrust bekruipt. Een gevoel van ‘doe ik wel genoeg’.

Het voelt voor mij gek dat er af en toe een dag is, dat er geen klanten zijn. Dat ik dagen met mijn kinderen doorbreng omdat ze vakantie hebben, maar ik ‘officieel’ nog niet. Dat ik rustig, gestaag en zonder afleiding kan werken aan de duurzame ontwikkeling van mijn klanten en dus mijn bedrijf.

En dus was ik de aflopen dagen gericht op meer doen. Met als resultaat dat ik focus en dus effectiviteit verlies. En daar word ik dan ook weer heel onrustig van!

De zomer is dé tijd om te groeien en te rijpen, zodat je in het najaar de vruchten kan plukken.  

Even terug…

Meer doen is, dus in geen geval de oplossing voor het wegnemen van mijn onrust. Wat dan wel? Ook nu vertrouwen op het principe van komkommertijd: de tijd waarin de vrucht bloeit, wast en rijpt. Daarna kan ik vanzelf oogsten.

Dus ik leg maar een paar van die heerlijk verfrissende schijfjes op mijn ogen, dompel ze onder in een gin tonic en neem het er even van.

 

En als ik ECHT ECHT ECHT de aandrang voel dat ik iets moet DOEN, dan maak ik een komkommerkrokodil. Worden mijn kinderen ook heel blij van ;-).

Komkommerkrokodil

Neem contact op

  • hallo, mijn naam is
  • van

  • je kunt mij bereiken via
  • e-mailadres
  • of bellen naar
waterverf

Menu