Team coaching

Een goed werkend team begint met mensen die zichzelf en elkaar goed kennen. Door de hectiek van alle dag, bijzondere omstandigheden of de dynamiek in een organisatie, komen teams onder druk te staan en onder druk wordt alles vloeibaar. Ook gedrag dat onder ‘normale’ omstandigheden nooit het daglicht zou zien. Dit gedrag kan verstorend zijn en soms zelfs ronduit ontwrichtend voor de onderlinge communicatie, de veiligheid, begrip en respect voor elkaar en daarmee de samenwerking.

Dit heeft altijd negatieve invloed op de mensen in het team én het resultaat.

Ik ondersteun teams die een onder alle omstandigheden stevig willen blijven staan door jullie de gesprekken met open vizier te laten voeren, écht naar elkaar te luisteren en door te vragen. Hierdoor kunnen oude frustraties uitgesproken worden en verborgen talenten tot bloei komen.

Waarom Team Coaching

bloem
Meer veiligheid
bloem
Groter gevoel van vrijheid
bloem
Meer werkgeluk
bloem
Betere teamprestaties
bloem
Beter resultaat
samenwerking

Waarom InBloom

Door mijn jarenlange (management) ervaring binnen verschillende kleine en grote (internationale) organisaties weet ik waar je het over hebt als je praat over de dynamiek tussen mensen en in organisaties, waar prestaties onder een vergrootglas liggen, teams verspreid over het land en zelfs de wereld samenwerken, teams op afstand aangestuurd moeten worden en vele stakeholders te managen zijn. Ik ben gespecialiseerd in omgevingen die bloot staan aan sterke en snel veranderende omstandigheden. Ik lever maatwerk, omdat elk team uniek is. Wil je meer weten, stel dan een vraag.

Werkwijze

kopje icoon

Intake met manager & teamleden

leervragen icoon

Leervragen & Doelstellingen

sessies icoon

Sessies

evaluatie icoon

Evaluatie met opdrachtgever

checkin icoon

Check-in

bloesem

Keep on Blooming

Een kind krijgt zelfvertrouwen als het ziet dat wat het doet lukt en dat het een positief gevolg heeft voor zichzelf. Deze succeservaringen doen kinderen op door te oefenen en (zelf) te doen. Bij volwassenen werkt dit precies zo. Daarom is het belangrijk dat jij jouw coachtraject afrondt en ‘het’ zelf gaan doen. Toch kunnen er zich zowel zakelijk als privé situaties voordoen waarbij je het fijn vindt om te spiegelen. Met Keep on Blooming kun je periodiek in gesprek over hoe hetgeen je hebt geleerd in je traject beklijft of over dat wat er nog aangescherpt mag worden. Zo geef je jouw zelf het water en de voeding die nodig is om te blijven groeien en te blijven bloeien. Keep on Blooming is beschikbaar voor klanten die een volledig coachtraject bij InBloom hebben doorlopen.  

Ervaringen

Matthijs Brouwer

Director Business Control & Finance Planning • Bol.com

Maud en ik waren collega’s bij Microsoft. Daarna zijn we elkaar enkele jaren uit het oog verloren. Onze samenwerking is in 2018 gestart toen ik op een LinkedIn post van Maud stuitte. Toevallig had ik op dat moment iemand in mijn team die wel wat ondersteuning kon gebruiken en ik vond het leuk om haar en InBloom een zetje te geven.

Inmiddels zijn we bijna 4 jaar verder en heeft Maud meerdere mensen uit mijn team gecoacht. Mensen met compleet verschillende profielen. Toch zijn ze allemaal -hoewel het onderweg ook echt schuurt- enthousiast over de ontwikkeling die ze doormaken. Dat zegt iets over de manier waarop Maud in staat is aan te sluiten bij de persoon die tegenover haar zit.

Maud neemt haar vak en de mens die tegenover haar zit bloedserieus en gaat in ieder traject gedegen te werk. Van kennismaking tot het uitbrengen van het coachvoorstel en van het traject tot en met de evaluatie met mij als opdrachtgever. Ik ben ervan overtuigd dat Maud een opdracht niet aanneemt als de benodigde klik er niet is of het vraagstuk niet aansluit bij haar expertise.

Mijn uitdaging: dat ik in de hectiek van alle dag sensitief blijf voor de omstandigheden waarin mijn mensen zich bevinden. Dat ik daarbij aansluit en ze de ondersteuning EN uitdaging biedt die ze nodig hebben om zich verder te ontwikkelen als mens en als professional.

Maud werkt compleet vertrouwelijk en is toch in staat mij als opdrachtgever het gevoel te geven dat er progressie is.

Ellen Poels

De ODC-meting is een echte aanrader!

Vorig jaar heb ik besloten te stoppen met werken om ruimte te krijgen om uit te zoeken wat ik echt wil. Ik kwam bij Maud terecht, nadat ze mij had vertelt over de ODC-meting. Tijdens de terugkoppeling van de ODC-meting, kwam heel duidelijk naar voren waarom mijn laatste baan mij zoveel energie kostte. Ik zat hier niet in mijn natuurlijke kracht.

Aan de andere kant werd mij ook duidelijk, dat wanneer ik wel in mijn natuurlijke kracht sta, het voelt alsof alles vanzelf gaat. Terwijl ik voorheen dacht dat alles mij aan kwam waaien en dat ik nooit ergens hard voor hoefde te werken. Dat was echt een eyeopener. Door de ODC-meting en het gesprek hierover, weet ik nu waar en wanneer ik beste tot mijn recht kom en waar ik nog naar mag kijken om mijn volledige potentieel te ontwikkelen en te leven. Dat is best een beetje spannend, maar het verlangen naar werken en leven zonder rem is vele malen groter. Let’s go!

Tijdens de individuele coaching geeft Maud ruimte om te delen. Daarbij luistert ze heel goed, kijkt naar je en pikt op wanneer je jezelf tegenspreek of wanneer de lichaamstaal niet ‘klopt’ bij wat je zegt. Hier koppelt ze dan direct een vraag aan. Ik moest echt even stilstaan en naar binnen gaan om te zoeken naar mijn antwoorden. Daarnaast is Maud heel toegankelijk en een warm en fijn persoon bij wie het niet moeilijk is je open te stellen. Uit mijn professionele ervaring weet ik dat de persoonlijkheid die voor je zit, misschien nog wel belangrijker is dan de ’theorie’. Voor mij scoort Maud op beide vlakken hoog. Zeker een aanrader dus!

De ODC-meting Ellen Poels

De ODC-meting toonde aan dat het niet kwam aanwaaien. Ik zat in mijn natuurlijke kracht!

Richard Francis

Principal Marketing Strategy and Operations • Exact

I did the ODC analysis with Maud and I can certainly recommend it.

In my current function at Exact I’m busy with a range of interesting and important strategic initiatives. I’m very enthusiastic about my work. I enjoy it and it gives me energy. There are times when that energy level is lower, and frustration or irritation start to get in my way. I wanted to try and understand a bit more about where that comes from.

ODC analysis

The ODC analysis showed that for the most part I’m well suited to my role in terms of my natural talents and intrinsic motivations. It also clearly highlighted where I can challenge myself to act and think differently. Areas where I can make progress by adjusting my own behavior and areas where I should look to actively involve others more naturally suited to the task. Done right it’s a double-edged sword. I create more time to focus on where I can really add value, while also giving other people more opportunity to do the same.

Perhaps the most interesting part though is the ‘map’ of under-used potential. There are opportunities in areas I hadn’t before considered. It’s really interesting to think about the innate abilities you have that with effort can be bought to life. I’m really looking forward to taking these insights away and actively make use of them.

Maud really has a strong grasp of the material and knows how to dig deeper in the discussion. By asking the right questions, she helps you find the examples that really turn the light on. The choices we all make through routine and learned behavior that ultimately don’t help us be the best we can be. All in all a really interesting and positively challenging process!

ODC analysis Richard Francis

The ODC analysis clearly highlighted where I can challenge myself to act and think differently.

Neem contact op

  • hallo, mijn naam is
  • van

  • je kunt mij bereiken via
  • e-mailadres
  • of bellen naar
waterverf

Menu